söndag 27 april 2008

me & I

Har idag varit på mitt allra första me & I-party och gud så mycket läckert det fanns!! *dregglar*

Efter att svärmor beställt en klänning var till alla tre tjejjerna (Ellen + hennes 2 kusiner), så kunde inte jag hejda mig =)

Blev ytterligare en klänning åt Ellen + matchande tigths och solhatt (som jag iofs fick gratis p.g.a att jag handlade för en viss summa ) till klänningen som svärmor köpte. Samt en ursnygg klänning i frotté åt mig själv =)

Denna köpte svärmor:


och detta köpte jag för att matcha med =)



Den andra klänningen:

O så den übersnygga klänningen åt den "flashiga mamman" =)



// Åsa

torsdag 24 april 2008

Scrapträff hos Pylle

Ja igår hade vi scrapträff hemma hos Elin / Pylle. Jag som inte scrappat någon Lo sen förra gången det var scrapträff (2 veckor sedan), då vi var hemma hos Hanna / fnyz. Det var roligt men jag kände nästan som om jag hade en scrapblock...blev inte alls nöjd med mitt resultat. Så här i efterhand är jag dock nöjd över vad jag åstadkom och det är jag glad för. jag gjorde absolut ingen Lo jag behöver skämmas över =)
Jag liftade en Lo som hanna / fnyz gjort och som även fanns med som en liftutmaning inne på scraputmaningen. Jag gjorde dock min lift en vecka för sent så jag kan inte skicka in den dit =)

Här är den iaf:



Har använt papper från KaiserScrapbook, som finns att köpa inne på Lilla handarbetsboden (det flammiga i bakgrunden). Är baksidan av ett papper. Sen är det mönstrade ett från BG- Sugared som jag köpt på Scrapbookbutiken.se
Rubriken är utstansad i studio classic o så har jag 3D-lackat på. Pappret med "husen" är ett från Love Elsie o det lilla journalingbladet är från MM:s spiral journaling book. Rubonsen kommer från hambly.

Tack för titten! =)

//Åsa

Helgens bestyr

Ja helgens bestyr bestod av "vening"...det är ett säkert vårtecken här hemma =)

Matte o svärfar "veade" o Ellen sprang runt på "ve-backen" med sina rosa peltor (pappa o Farfar hade ju sådana) o "poade" på bäst hon ville =)

Själv sprang jag runt med kameran i högsta hugg =)







// Åsa

torsdag 17 april 2008

Dt-alster för Scrapbookbutiken.se

Så har jag gjort ännu en layout åt Hanna på Scrapbookbutiken.se
Fick så roliga papper av henne, så det blev helt enkelt en lite "utflippad" Lo, iaf för att vara mig. =)
Jag hade iaf otroligt roligt då jag gjorde den och fort gick det oxå. Tog nog bara nån timme och det är fort när det kommer till mig. Jag funderar nog alltför ofta.

Scrappade ett kort på mig som blivit lite av en favorit hos mig...eg förstår jag inte varför men, men...
Fotot är detsamma som jag har på en Bom-Lo om att jag nog är en liten teaterapa och denna Lo blev oxå till min Bom.
Scrappade om mitt alias/nick "asali". Om varför jag har det nicket i olika scrapforum och även här i min blogg. I scrapvärlden heter jag ju liksom 2asali" och inte Åsa =) Mitt nick har sitt ursprung ända från gymnasietiden. Vi var då 2 st Åsor i min klass och dessutom hade vi båda 2 efternamn som började på L. Så på allla inlämningsuppgifter fick jag så gott skriva ÅsaLi för att lärarna skulle kunna hålla isär oss.

Till slut blev jag även kallad ÅsaLi av klasskompisarna och det har sen dess hängt med =) P.g.a internets ickevarande av bokstaven Å fick jag således enbart heta asali på nätet =)



Allt material hittar ni naturligtvis inne på Scrapbookbutiken.
Ni missar väl heller inte att butiken fått in de underbara papprena från Sassafrass Lass...så läckra!!

Dessutom har Hanna utlyst en ny tävling där Ni ska lifta mig =) Info hittar ni i butikens blogg

Tack för titten!
//Åsa

onsdag 16 april 2008

Fotograf asali!

Ja...häromdagen fick jag faktiskt leka fotgraf åt någon helt annan än min familj och släkt.

Fick en förfrågan av en vän att fota henne och hennes mage =) Hon väntar sitt o makens 2:a barn om 3 veckor och eftersom deras dotter föddes 1 månad för tidigt ville vi inte vänta alltför länge =)
Tyvärr (om man får använda sådana ord i fotosammanhang) fotade vi på kvällen så dottern var alldeles för trött för att orka vara med på fotosessionen så det blev inga kort på "storasyter" o magen. Dessutom var jag tvungen att använda blixten, men jag har försökt med hjälp av PS att redigera dem så att blixblänket inte skulle synas alltför väl. Jag hoppas iaf att mn vän Bitta blir nöjd. Hon var otroligt vacker, som alla gravida kvinnor är!!

Bildbeviset:







// Åsa

söndag 13 april 2008

Layouter från scrapträffen

Fick ju 2 st layouter gjorda på scrapträffen i Hudiksvall, som var förra helgen.
Den ena var en skisstävling som sponsrades av scrapbookbutiken.se där kom jag 3:a. Blev otroligt nöjd över mitt resultat och naturligtvis blev jag glad över 3:e platsen oxå =)


Jag hade redan då jag gjorde denna, klart för mig att det skulle bli en dubbel av denna. Så när jag, Elin/Pylle, Hanna/fnyz o Maria träffades i veckan gjorde jag den andra layouten



Och här är de så som de sitter i albumet



Den andra layouten jag gjorde på scrapträffen i Hudik var till en teknikutmaning där man bara fick använda enfärgat CS som papper. Jag gjorde då en enkel Lo till vårt resealbum.



Blev nöjd med denna oxå...kanske mycket för att jag verkligen gillar det fotot på min svärfar =) Han ser verkligen cool ut där han ligger o solar sig med brillorna på=)
Jag gjorde mönster på pappret med min nya stämpel från 7Gypsies som är inhandlad på Lilla Handarbetsboden. Jag köpte den mest bara för att jag ville ha en stämpel som kan vara bra att ha och skriva sin signatur i då jag gjort handgjorda kort. Men så har jag även set att Anna/Anzan ofta har små cirklar på sina layoter så jag liftade det på denna =)

Tack för titten!
Lämna gärna nån liten kommentar! =)

// Åsa

torsdag 10 april 2008

Scrapträff, kalas, m.m.

Det var visst ett antal dagar sen jag uppdaterade här inne.
Anledningen är väl helt enkelt att jag var hemma och V.A.B:ade med en febersjuk dotter hela förra veckan. Inget roligt alls.
Enda ljusglimtarna var väl då jag lyckades med konsten att shoppa billigt på tradera =) Köpte kläder åt Ellen som kan vara superbra på dagis. Fyndade bl.a en kofta för 1 kr!!! Dessutom var det tjock kofta med söta virkade blommor som en detalj på bröstet o den var i topskick!

Ellen fyllde dessutom 2 år på fredagen och kan numer titulera sig som "Stora damen". Tyvärr, om man nu kan använda det ordet i scrapsammanhang, så fick maken o dottern fira födelsedagen på tu man hand. För jag och Hanna /fnyz hade packat ihop våra scrapgrejjer för att bege oss 10 mil norrut för att vara med på en scrapträff som anordnades av pappershuset i Hudik. Det var väl med blandade käsnlor som jag lämnade Ellen och Mattias på Ellens födelsedag för att åka o umgås med scrappande vänner. Dessutom var ju inte träffen förrän på lördagen (dagen efter), men vi hade bestämt oss för att sova över hos Helena eftersom vi hade med oss grejjer från Lilla Handarbetsboden och scrapbookbutiken.se som vi skulle sälja där.
Kom hem sent på lördagen och var helt "kokt" efter en mycket trevlig dag!!

På söndagen var det dags för kalas. Blev som barnkalas på förmiddagen då alla kompisar med deras barn kom. Och sen släktkalas på eftermiddagen. En lång dag som kantades av mycket tårta och paket! Helt perfekt om ni skulle fråga Ellen =)






Senare ikväll bloggas det lite nytt på scrapfronten, men tills dess får ni hålla tillgodo med dottern =)

Tack för titten!

//Åsa

tisdag 1 april 2008

Papirglede

Nu så vågar jag blogga mitt bidrag nr2 till papirgledes skissecup.
En Lo o dotterns bestyr med katten Sally =)
Katten Sally är nämligen mycket social och väldigt envis. Hon vill ofta vara med då dottern leker och helst ska hon ligga mitt i där Ellen håller på som bäst =) Något som inte alltid uppskattas av Ellen. Hon tycker mest att Sally är i vägen.

Har använt papper från Chatterbox, som legat i min väska ganska länge...1 år iaf =) Alltid roligt då man får använda ett papper som legat så pass länge. Det gula med ränder är baksidan på ett papper från Love Elsie. Sen har jag använt en bit vit Lace CS...De är ju superroliga att använda! Blir som spets =)
Lämna gärna en kommentar!
//Åsa