torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!

Familjen Svedbergs nyårskrönika :)

Januari: Massvis med snö ute, bollnäs och "Team Hanna" vinner "Körslaget". Hanna fyller 25 och Lilla Edit ser dagens ljus :)

Februari: Jag o svärmor firar våra födelsedagar, fortfarande är det massor av snö och pulkabacken besöks flitigt av Ellen o Matte. Jag får snällt stå bredvid med magen i vädret.

Mars: Fortfarande massor av snö! Goaste lille Axel föds efter att jag fått dra Matilda ur en snöhög så vattnet gick på kvällen. Herman har dop och Ellens kompisar Matilda o Ester fyller 3 år.

April: Massvis med födelsedagar, totalt 5 st inom loppet av 2 veckor varav Ellen har sin 3-års dag. Vi firar påsk och Ellen är såklart påskkärring i det varma vårvädret.

Maj: Vi är på Edits dop, målar o huset från vitt med röda knutar till precis tvärtom (dvs rött med vita knutar). Vi besöker järvszoo med Elin och Hanna med familjer.

Juni: Vi har dop för Axel och kusinerna från norr komer ner :) Sista dagen på "Humlan" (dagiset), jag, Elin, Hanna, Maria och Anna är på "bollnäs körslaget" på freluga trädgårdsscen. Det är varmt och härligt så badstranden besöks flitigt. Inhandlade vår röda fina rallybil!

Juli: Mer av sol och bad, Elin o jag får en härlig helg i Orbaden bara för oss. Tog en minisemester till huvudstaden, lånade "moster Ing-Maries" hus o slappade och badade i bubbelpoolen.

Augusti: Elin fyller 25. Skolan börjar efter ett lååångt sommarlov. Vi har kräftskiva på vår altan :) Köksön är på plats, nu fattas bara stolarna

September: Mattias blir pappaledig för en låång tid framöver medan jag har vfu på Björktjära frsk. Axel har hunnit bli ett halvår och växer så det knakar. Vi är på 80-tals fest i Lenninge = skitkul!! Rally i Gävle och jag åker med för första gången efter min graviditet, vi vann!!

Oktober: Vi är bjudna på Emmas dop, Axel börjar åla och nu kommer vissa ord oxå, som "att" åt katt och napp, ne ne = nej och nana = mamma. Jag har fortfarande vfu o Matte trivs med sin pappaledighet. Vi byter till en ny ytterdörr.

November: Axel börjar skaka på huvudet så fort vi säger nej åt honom ;-). Äntligen har stolarna till köksön kommit. Flera födelsedagar denna månad, bl.a så fyllde Herman 1år. Annars är månaden lååång och grå med mulet och regn i princip varje dag.

December: Ellen firar lucia på dagis ute, vi besöker "julmys" på rengsjö hembygdsby, Axel lär sig krypa, vinka, klappa händerna, säga titta m.m. Det snöar massor och vi får en vit jul och nyår. Julen passerar med massor av god mat, gott sällskap o finfina julklappar åt alla! Nyårshelgen firas med goda vänner i Voxsätter :)

Summa summarum: Ett bra år med massor av härliga minnen och det tar vi med oss in i nästa decenium, 2010!!

Gott nytt år!!!


signatur

onsdag 30 december 2009

Topp 10, 2009

Exakt 50 layouter har jag fått ihop under 2009. Ett år som varit oerhört hektiskt och psykiskt påfrestande på många sätt och vis.

Att scrappa är verkligen som balsam för själen (uttryck från Marie-Sockergrynet) och jag önskar att jag hade kunnat unna mig mer scraptid, men det där samvetet jagar hela tiden mig. Scrappar jag o mår bra för stunden så kommer det arbetet som hängt över mig att bli ännu senare och vila ännu tyngre på mina axlar och vice versa. Jag antar att det är det som kallas livet.

Hur som helst så har jag ju gjort nästintill 1 Lo/veckan och det är ju inte fyskam för en sån som mig, dvs. en långsam scrappare som pluggar o är "mamma-ledig" samtidigt som man ska hålla ihop övriga familjen.

Har sammanställt min 10 i topp-lista för i år och det är roligt att se vilka element som jag fastnat för detta år ;-) Ni ser säkerligen oxå vilka element det är :)
Här kommer utan någon som helst ordning mina favoriter:










signatur

tisdag 29 december 2009

Snabbscrapp

På självaste julafton var det en utmaning inne på swe där man skulle snabbscrappa. Jag antog utmaningen och gjorde ett inspirationsalster som visades upp. Allt som allt tog det 30 min att göra denna enkla Lo. Jag samlade helt enkelt bara ihop en massa spill som låg på bordet och använde mig av det :) Det var jätteroligt och något jag ska prova fler gånger.

signatur

tisdag 22 december 2009

På mångas begäran :)

Ja fler av er som kikar in här ville se mer foton på vår go´klimp, så håll tillgodo :)

Axel pekar vart lampan är :) (är lite grynigt då jag ändrade ison för att slippa fota med blixt)

Axel älskar att stå i soffan o kolla ut genom fönstret

"Här står jag o hänger" :)

"Jag kryper - fast bara då jag är bar om benen ;-)" (fotat med blixt så därav det "hemska" ljuset)

signatur

Axel 7 månader

Ja jag vet...han ÄR 9,5 månader, men jag ligger liiiite efter med scrappandet just nu så här kommer hans 7 månaders LO. Jag har åtminstone, hör o häpna, äntligen förstått mig på vitsen av att föra anteckningar i mobilen. Så nu lägger jag in konstant små minnesanteckningar över Axels framsteg så jag slipper lagra dem i skallen. Det blir liksom för mycket till slut att hålla reda på ;-)

Jag gjorde denna Lo efter en skiss på swe, men jag surrade ihop allt och glömde blogga den där...så kan det gå ;-)
signatur

söndag 20 december 2009

Dålig bloggare

Ja det är bara att inse att december månad bara flugit fram här hemma och jag har haft allt annat för mig än bloggat. Har äntligen lyckats fota Axels 9-månaders kort och julklapparna är inhandlade, lite hulgodis är gjort, första pulkaåkningen för barnen är avklarad och det är julfint i huset nu med en alldeles underbar julgran som Ellen varit så duktig med att pynta (fast mamman flyttade om en hel del efteråt ;-) )
Och det roligaste av allt: Vår lilleman som nu älskar att åla fram till allt o alla för att sedan dra sig upp på knä o sen upp o stå har tagit sina första staplande krypsteg nu ikväll :) Det är så det värmer i mammahjärtat då man får se ens barn göra framsteg. Och att vi skulle få ett barn som kan krypa innan det kan gå var inte alltför självsäkert i detta hus. Ellen hoppade runt på rumpan som en liten groda hon
;-)
Nu ska jag springa till "julklappsbordet" och slå in lite fler klappar :)
Bara ett litet kort först på vår underbara Axel:

Måste jag säga att han älskar när man frågar honom om hur stor han är ;-)
signatur

måndag 7 december 2009

Gamla grejjer

Ja igår var det en utmaning inne på swe, som heter "Använd dina saker", som igår gick ut på att scrappa med gama metalldekorationer. Jag rotade runt i min samling o hittade loopy brads, ett silver hjärta o en ribboon charm. Så här blev resultatet:
"090307"


ja detta är alltså en Lo om förlossningen med Axel o motsvarande sida har jag inte scrappat än, men jag ska. Måste bara plita ner förlossningsberättelsen först...si så där 9 månader för sent (hoppas minnet håller i sig)
signatur

onsdag 2 december 2009

Julkalender

Varje dag öppnas det en lucka i swe-bloggens julkalender och ikväll är det min tur att bjuda på nåt skoj :)
Jag visar där hur man kan göra sin egen krans.
Så här blev min krans

Blir du nyfiken på hur jag gjorde, gå in o läs i swe-bloggen!
signatur

Flaskdeko

Jag tolkade denna veckas färgschema inne på SWE och gjorde en flaskdekoration som blir en perfekt "gå-bort"-present. Häng den på flaskan med julglögg elelr varför inte julsnaps :)
Vill du se hur de andra tjejjerna inspirerats av färgschemat, eller vill du oxå tolka det "juliga" färgschemat, gå in i swe-bloggen

Allt material kommer från Reprint och mycket av det materialet hittar ni hos Lilla Handarbetsboden
signatur

tisdag 1 december 2009

Ett bröllopskort

Ja nu har jag äntligen fått tummen ur och lagt över foton från mobilen till datorn. Så nu kan jag blogga bröllopskortet som jag gjorde till ett par som gifte sig till Halloweenhelgen

Fick det på beställning och hon som beställde det ville att det skulle vara rockigt romantiskt. Så färgerna svart-vitt-rött och bandet som ser ut som ett nät ditsatt med häftklamrar fick symbolisera det rockiga. Lite rosor och hjärtan så blev det lite mer romantiskt.

P.s. Tack Hanna för lånet av stämpel :)
signatur